Van Brabant naar goud campagne uitgesteld

Het coronavirus heeft ons leven op zijn kop gezet. Het gaat momenteel anders dan dat we gewend zijn. Het zijn onzekere tijden. En de impact is enorm, voor iedereen over de hele wereld. Ook voor de sport. Sportscholen zijn gesloten, onze topsportprogramma’s zijn stilgelegd. En alle topsportevents gaan sowieso tot en met 1 juni niet door. Ook de Olympische en Paralympische Spelen worden (terecht) uitgesteld. Dit betekent helaas dat onze ‘Van Brabant naar goud’ campagne dit jaar ook niet door kan gaan. We hopen de campagne volgend jaar weer op te kunnen pakken en dan ook de grootste Brabantse sportfan naar Tokyo te sturen.

Tegelijkertijd willen we in deze tijd van crisis niet te veel kijken naar wat er allemaal niet kan, maar juist wat we samen wél kunnen bereiken. Ons motto is niet voor niets: #brabantsterkerdoorsport. We zien dat iedereen in Brabant de mouwen opstroopt, samenwerkt en helpt waar het kan. Super!

Waar zet BrabantSport de komende tijd op in?
 1. Podium voor alle sportieve Brabantse initiatieven
  Op www.brabantsport.nl/BrabantSterkerDoorSport verzamelen we alle sportieve Brabantse initiatieven die Brabanders door deze moeilijke tijd loodsen. Initiatieven van onze partners, maar ook van de sportschool op de hoek. Van wereldkampioen Harrie Lavreysen en ook van ‘Sophie uit Uden’. Dit ter inspiratie. Juist in deze tijd moeten we er voor elkaar zijn. Juist in deze tijd vechten we samen om iedereen zo gezond mogelijk te houden. Heb jij ook een tof initiatief dat een plekje op onze website verdient of een goed idee wat je graag wilt uitvoeren? Neem dan contact met ons op via onze social kanalen of via info@brabantsport.nl. Wie weet kunnen we elkaar helpen.
 2. Dagelijkse content
  Onze social kanalen draaien continu door.
  • Zo starten we met een reeks waarbij onze Team BrabantSport ambassadeurs iemand in het zonnetje zetten. Iemand die zich nu inzet in deze tijd van crisis op welke manier dan ook, of gewoon iemand die wat extra aandacht verdient. De ambassadeurs nomineren in de video’s anderen en vragen hen daarmee om ook een ander een hart onder de riem te steken. Doe jij ook mee? Gebruik in je video #BrabantseHelden, tag @BrabantSport en zet iemand vandaag nog in het zonnetje!
  • Voorbeelden van hoe je thuis kunt trainen.
 3. Ondersteuning Brabantse ziekenhuizen en topsporters
  Samen met onze topsport experts van het Centrum voor Topsport en Onderwijs Zuid (CTO Zuid) ontwikkelen we een pakket ‘Presteren onder Druk’ voor Brabantse ziekenhuizen met onder andere inspiratievideo’s en content om het zorgpersoneel fysiek en mentaal te ondersteunen. Dit wordt aangevuld met speciale videoboodschappen van onze topsporters. Daarnaast bieden we onze topsporters vanuit het CTO Zuid speciale online content waaraan ze inspiratie, kracht, kennis én motivatie mee op kunnen doen. Ook kunnen zij interactief vragen stellen aan onze experts. De experts beantwoorden hun vragen en geven daarnaast tips op het gebied voeding, leefstijlcoaching, psychologische impact en strength & conditioning.
 4. Evenementenbranche
  Ook de evenementenbranche is zwaar getroffen. Momenteel zijn we met de evenementenorganisaties in gesprek en bieden onze hulp aan om de schade rondom de afgelaste evenementen zo gering mogelijk te laten zijn.
Brabantse DNA komt nu extra van pas
Tot slot willen we nogmaals onze waardering uitspreken naar iedereen die nu opstaat. Naar iedereen die inziet dat dit het moment is om er voor elkaar te zijn en om voor elkaar te zorgen. We maken Brabant samen sterker... met elkaar!

BrabantSport blijft bereikbaar
BrabantSport volgt uiteraard de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Wij zijn per mail en telefonisch bereikbaar, maar ons kantoor in SX, alsmede dat van het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO, onderdeel van BrabantSport) is gesloten.