LA VUELTA CAFÉ BRABANT ZET AAN TOT ACTIE!

Terwijl er in Spanje deze dagen volop gekoerst wordt, denken we in Brabant al stevig na over de 2020 editie van La Vuelta. Met etappes die Breda en ‘s-Hertogenbosch aandoen, spreekt het voor zich dat er volop kansen zijn in het teken van #BrabantSterkerDoorSport. Zo’n 150 geïnteresseerden waren dan ook aanwezig waren bij het La Vuelta Café Brabant in de Maaspoort Sports & Events. Onder begeleiding van oud-prof Stef Clement gingen de gasten opzoek naar de aanstaande spin-off en ‘legacy’ van deze grote wielerronde.

Blijvend effect
Het was BrabantSport directeur Michel Reinders die het startschot van de avond gaf. Zo deelde hij mee: “Dat La Vuelta naar Brabant komt is ontzettend mooi. Maar, het gaat ons niet alleen om drie dagen koers. We mikken op een blijvend effect voor de sport, de maatschappij en natuurlijk ook het bedrijfsleven.” Vervolgens inspireerden onder andere Mathieu Hermans (oud-prof en ambassadeur), Patrick Timmermans (Erfgoed Brabant), Annemiek Balk (La Vuelta Breda 2020) en Etienne Lataster (Ons Brabant Fietst) de aanwezigen via interviews, verhalen en ideeën voor activaties. Daarna was het tijd om zelf de mouwen op te stropen. In sessies van steeds 20 minuten gingen de 150 gasten aan de slag om concrete activaties te bedenken én onderling verbindingen te leggen.

Meld je eigen La Vuelta Holanda idee aan!
La Vuelta Café Brabant levert direct circa 100 ideeën op. Heb jij ook een goed plan? En wil je aanspraak maken op een projectbudget? La Vuelta Holanda gaat in totaal 200 projecten realiseren en stelt hiervoor een budget van 600.000 euro beschikbaar. Meer weten? Bezoek dan www.lavueltaholanda.com/events voor alle informatie! Aanmelden van projecten kan vanaf 15 september aanstaande.