EXTRA STEUN PROVINCIE VOOR BRABANTSE URBAN SPORT EN CULTURE

De provincie Noord-Brabant versterkt samen met de B5-steden de urban sports & culture scene in Brabant. Om de Brabantse urban ambities te realiseren, verstrekt de provincie een subsidie van drie ton aan BrabantSport.

Met het geld gaat BrabantSport aan de slag met het Ambitieplan Urban Sports & Culture Brabant. Onderdeel van dat plan is het realiseren van een nationaal trainingscentrum voor BMX freestyle in Eindhoven en het stimuleren van skateboarden in de skateparken in de B5-steden in 2018. Verder zijn er concrete plannen voor de verdere ontwikkeling van het Brabantse innovatiecentrum voor urban sporters, een onderzoek hoe het bedrijfsleven betrokken kan worden bij de urban scene in Brabant en wordt de zichtbaarheid van urban vergroot.

Skateboard evenement
Dit jaar vinden er al vier skateboardevenementen plaats die worden bekostigd door de deelnemende gemeentes, de Skateboard Federatie Nederland en de betrokken Brabantse skateparken. De partners bekijken of het mogelijk is ook een groot urban evenement naar Brabant te halen.

Tegendraads
Gedeputeerde Henri Swinkels: “Urban sport, cultuur en de bijbehorende levensstijl wortelen goed in Brabant. In de stedelijke omgeving en met name in de spoorzones ontwikkelt urban zich razendsnel. En nu onderdelen Olympisch gaan worden is het belangrijk met elkaar een tandje bij te zetten. Urban verdient onze support en door het te verbinden met onze sportvoorzieningen, organisaties, bonden en verenigingen kan het alleen maar groeien. Daarom werken we in Brabant gezamenlijk aan urban sports & culture. We moeten alleen bewaken dat het zijn eigen - wat tegendraadse - karakter weet te behouden. Maar ook dat zit wel goed, want daarin herkennen we een typisch Brabantse eigenschap.”