BrabantSport trotse hoofdsponsor Indoor Brabant – The Dutch Masters

Geplaatst op: 5/3/2018

Topsportevenementen hebben een belangrijk aandeel in de ambitie van BrabantSport: Brabant sterker maken door Sport. Daarom ondersteunt BrabantSport een aantal evenementen die jaarlijks terugkeren op de kalender. Dit zijn bij uitstek de gelegenheden om topsport van dichtbij te ervaren. Indoor Brabant is al jaren een hoogtepunt voor de paardensport waar topsport, breedtesport en uniek sporten samen komen. Ieder jaar komen hier de nationale en internationale topruiters in actie in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. Ook dit jaar is BrabantSport trotse hoofdsponsor van Indoor Brabant – The Dutch Masters.

Topsport, breedtesport en uniek sporten in één evenement
‘Wij koesteren de band met onze trouwe sponsoren zoals BrabantSport. Zonder hen was deze 51ste editie niet mogelijk’ aldus Gijs Bartels, bestuurslid Indoor Brabant. Het bestuur is trots op het deelnemersveld maar ook op al het andere dat het concours telkens weer kenmerkt: de breedtesport en aangepaste sport in de Peelhal, de diverse shows en huldigingen en de typische Brabantse gezelligheid. Kenmerken die passen bij de ambities van BrabantSport. Michel Reinders, directeur van BrabantSport: ‘Juist de bijzondere combinatie van topsport, breedtesport en sport voor minder validen op één Brabants topevenement sluit aan bij de waarden van BrabantSport’.

Voorheen werd het internationale concours in de provinciale hoofdstad ondersteund als provincie Noord-Brabant, dit jaar wordt dit gedaan vanuit BrabantSport. Met de samenwerking wil de provincie nog nadrukkelijker inzetten op sport, vanwege het sociaal-maatschappelijke en economische belang ervan. Michel Reinders: ‘Dit betekent nog meer sport, beleving en ambiance voor jong en oud’

Side-events
Sportevenementen draaien niet enkel om topsport. BrabantSport gelooft erin dat een economisch sterk Brabant nog mooier wordt als iedereen mee kan doen. Daarom worden er ook diverse side-events georganiseerd zodat ook de breedtesport en de uniek sporters kunnen profiteren van dit evenement. Onder andere met een para-dressuur clinic door Sanne Voets, lid van Team Brabant Sport.

Deelname Brabantse Amazone
Sanne Voets, lid van Team Brabant Sport sluit haar indoorseizoen traditiegetrouw af met Indoor Brabant. Sanne: “Voor mij een bijzondere thuiswedstrijd, waar ik ieder jaar naar uit kijk”. Vorig jaar werd de kampioene als eerste paralympische ruiter benoemd tot ‘Dutch Rider of the Year 2016’ tijdens de jubileum editie. Afgelopen zomer veroverde zij met haar paard Demantur de Europese titel para-dressuur in Göteborg. Wij kijken ernaar uit om hen samen in Brabant te zien stralen.

Programma
The Dutch Masters biedt vier dagen lang een uitgebreid springprogramma met de Rolex Grand Prix op zondagmiddag als spectaculaire afsluiter. Dit jaar zullen ook de nationale en internationale top dressuurruiters acte de présence geven in de Brabanthallen. Hoogtepunt zal, zoals elk jaar, de FEI World Cup Dressage Freestyle zijn op zaterdagmiddag.

Het volledige programma, en meer informatie over Indoor Brabant – The Dutch Masters is te vinden op de website: 
The Dutch Masters

3/7/2018
2/7/2018
20/6/2018