CAMPAGNE UNIEK SPORTEN BRABANT VAN START

De campagne Uniek Sporten Brabant is van start! De finish van unieke sporters tijdens de Vestingloop in ‘s-Hertogenbosch symboliseerde de aftrap van de campagne Uniek Sporten Brabant. Powered by BrabantSport!

Bewegen is belangrijk. Je wordt er gezonder en fitter van. Maar ook vrolijker én je doet nieuwe contacten op. Met de campagne willen we zoveel mogelijk mensen met een beperking die nu niet (kunnen) sporten om welke reden dan ook, aan het bewegen krijgen. Want iedereen kan bewegen en voor iedereen is er een passende sportfaciliteit! Kijk snel op www.unieksportenbrabant.nl. Op deze site staat alles wat mensen met een beperking nodig hebben om te gaan sporten/bewegen.

Deze bestuursperiode heeft de provincie Noord-Brabant (initiatiefnemer van BrabantSport) extra aandacht voor Uniek Sporten, sporten voor mensen met een beperking. Gedeputeerde Henri Swinkels: “We willen 50.000 mensen met een beperking aan het sporten/in beweging krijgen voor 2020. Sporten is belangrijk voor iedereen, maar voor mensen met een beperking misschien nog meer. Sporten is gezond, het is goed voor je lichaam, je leert andere mensen kennen, en het is natuurlijk gewoon heel leuk. Dat zien we hier vandaag ook, waar zo veel mensen met een beperking ontzettend enthousiast aan het sporten zijn. Prachtig om te zien." Een korte video-impressie van de kick-off:

Niet simpel
Op www.unieksportenbrabant.nl is alle informatie samen gebracht die zinvol is voor iemand met een beperking die wil gaan sporten. Er kan contact gelegd worden met sportcoaches, en er staat op waar het mogelijk is gratis attributen te lenen om te sporten. Swinkels: “Want ook dat is een drempel: kijken of je een sport wel leuk vindt, is niet zo simpel als je daarvoor eerst een heel dure sportrolstoel aan moet schaffen. Via Wheels2Sport wordt het mogelijk gemaakt zo'n voorziening te lenen. Dat is een van de initiatieven die we ondersteunen. We willen belemmeringen wegnemen, zodat iedereen die dat wil kan gaan sporten of bewegen.” De campagne richt zich op potentiële sporters, maar ook op personen die met hen te maken hebben, zoals onderwijsinstellingen, fysiotherapeuten en huisartsen, en op de sociale omgeving van mensen met een beperking, zoals vrienden, familie en collega's. De provincie werkt hiervoor samen met diverse partners, zoals BrabantSport en het Fonds Gehandicaptensport.