Minke Booij en Jan Karel van der Staay in Raad van Toezicht BrabantSport

Geplaatst op: 18/4/2018

Op 2 maart zijn Minke Booij en Jan Karel van der Staay toegetreden tot de Raad van Toezicht van BrabantSport. Michel Reinders, directeur BrabantSport: “We zijn trots dat Minke en Jan Karel zich willen verbinden aan onze organisatie. Hun ervaring en netwerk is voor BrabantSport van grote toegevoegde waarde.

Minke Booij
Minke Booij, voormalig Olympisch en Wereldkampioen hockey, voorheen captain van het Nederlands elftal en Den Bosch dames 1 is zowel tijdens als na haar topsportcarrière altijd actief geweest met haar maatschappelijke carrière. Sinds september 2017 is ze directeur van de stichting Spieren voor Spieren. Daarvoor was ze Manager Vrouwenvoetbal bij de KNVB, waar zij haar periode afsloot met de Europese titel voor de Oranje Leeuwinnen op het EK in eigen land. Voorheen werkte Minke in verschillende communicatie- en PR-functies bij de Lotto en de Koninklijke Hockeybond. Daarnaast is Minke betrokken bij diverse maatschappelijke organisaties zoals het Liliane Fonds, de Stichting Vrienden van Cello, Mooi zo goed zo en is ze lid van de Raad van Advies van De Sportmaatschappij en nu dus ook van de Raad van Toezicht van BrabantSport. 

Minke de Booij: “Ik heb altijd ongelooflijk veel plezier beleefd aan sport. Zowel als kind in de recreatiesport als later in de topsport. Sport heeft mij veel gebracht. Daarom lever ik er graag een bijdrage aan dat anderen dit ook zo kunnen beleven. Zowel unieke sporters, breedtesporters als topsporters.

Jan Karel van der Staay
Jan Karel van der Staay werkt als zelfstandig adviseur vanuit een portefeuille van werkzaamheden. Voorheen was hij ook werkzaam als directeur Juridische Zaken bij AkzoNobel en in vergelijkbare functies bij NS, NUON, Rabobank groep en Philips. Daarnaast werkte hij als directeur Overheidsrelaties. Hij vervult diverse nevenfuncties, waaronder als voorzitter van de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch ziekenhuis en eerder als voorzitter van de Nederlandse Vereniging Toezichthouders Cultuur. Ook is hij betrokken bij het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en was hij betrokken bij de totstandkoming van het EYE Film Instituut. Voorheen vervulde hij als bestuurslid van PSV Voetbal, lid van het bestuur van de Rabobank wielerploeg en de PDM Wielerploeg al diverse functies in de sport.

Jan Karel van der Staay: “Graag wil ik een bijdrage leveren aan het bevorderen van de dynamiek en ambities van de provincie Noord-Brabant.

IMG 0817

 

3/7/2018
2/7/2018
20/6/2018