Het vertrouwen in eigen lichaam terugwinnen

Geplaatst op: 30/7/2019

‘Toen het een aantal jaar geleden gebeurde, had ik vakantie. Ik lag in bed en het overkwam me gewoon. Het voelde alsof er een vrachtwagen over me heenreed en de pijn schoot richting mijn hartstreek. Ik had een hartaanval, midden in de nacht. De blik in de ogen van mijn kinderen van destijds 10 en 12 toen ik door de ziekenauto werd opgehaald, vergeet ik nooit meer. Ik hoor mijn kinderen nog zeggen: ‘papa, je gaat toch niet dood?’ Ik antwoordde nog met: ‘nee, papa gaat niet dood. Maar eigenlijk dacht ik dat ik hen na die nacht niet meer zou zien.’

peter foto

Peter is in februari van dit jaar weer begonnen met hardlopen. Hij is eigenlijk altijd gezond geweest. De hartaanval kwam daarom totaal onverwacht. Ja, hij had wat stress van zijn werk, want werken in de grafische sector gebeurt nou eenmaal onder veel tijdsdruk. Maar dit had hij niet zien aankomen. Die betreffende nacht heeft zoveel impact gehad op Peter dat hij besloot meteen de knop om te zetten. Jaren voor het incident liep hij al hard. Hij vond het tijd om  het na de hartaanval weer op te pakken en op een andere manier te gaan leven.

Hardloopdroom
‘Het uitlopen van de 10 km tijdens de marathon van Eindhoven. Ik wil mijn kinderen laten zien dat het weer goed met me gaat en dat ik en ook zij, weer op mijn lichaam kunnen vertrouwen. De inspanningstest die ik in dit traject heb mogen doen om een trainingsschema op maat te krijgen, was heel belangrijk voor me. Mijn hartslag gaat snel omhoog tijdens het hardlopen en daar was ik nog steeds angstig over. Nu weet ik dat ik me nergens zorgen over hoef te maken, althans niet over mijn hart. Mijn BMI is wat te hoog. Ik moet een paar kilo afvallen. De verzuring treedt bij mij snel op, dus daar ga ik aan werken. En met de support van mijn kinderen en ouders gaat dat zeker lukken. Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan’.

Benieuwd naar onze andere Koplopers? Lees hier het verhaal van Björn Koreman!

18/12/2019
16/12/2019
6/12/2019