Van roker tot topatleet

Geplaatst op: 26/6/2019

BrabantSport zoekt koplopers. Koplopers zoals Björn Koreman. Björn, een 28 jarige topatleet in wording, zwoer 7 jaar geleden van de een op de andere dag de sigaret af. Een pakje per dag rookte hij, naast dat hij gemiddeld ook drie keer in de week in de kroeg te vinden was.

Maar dat hij talent had, was snel duidelijk. Als roker liep hij zelfs de 5 kilometer in 17.50 minuten. Dat was het moment dat hij wist dat hij aanleg had voor lopen en dat hij het roer radicaal moest omgooien. Hij rookte zijn pakje op en raakte er daarna nooit meer een aan. Nu, al die jaren later, traint Björn 8 keer per week onder professionele begeleiding en is hij in topvorm.

image2

In zijn eigen Brabant maakt hij op 13 oktober zijn debuut bij de Marathon Eindhoven. We zijn enorm trots dat hij erbij is. Heb jij ook zo’n mooi verhaal als Björn? En wil je de 5 of 10 kilometer lopen? Of de halve of hele marathon? Laat weten wat jouw droom is en waarom jij jouw loopdroom met BrabantSport waar wilt maken!

De BrabantSport Marathon Challenge is een initiatief van BrabantSport in samenwerking met Omroep Brabant en de Marathon Eindhoven

 

18/12/2019
16/12/2019
6/12/2019