Brabant sterker door sport

Wij maken Brabant sterker door sport. Vandaag, morgen en overmorgen. Want een provincie mét sport is sterker dan een provincie zonder sport. BrabantSport maakt zich daarom hard voor het allerbeste sportklimaat van Nederland, in de breedste zin van het woord.

Zo zijn we er in Brabant voor iedereen, met én zonder beperking. We helpen bijvoorbeeld Brabanders die in het dagelijks leven hulpmiddelen gebruiken, ook de juiste hulpmiddelen te vinden op sportief gebied om te kijken welke sport het beste bij hen past. Via ons TeamNL centrum investeren we in talentontwikkeling, zodat we als Brabant hofleverancier blijven van topsporters en talenten die schitteren op (inter)nationale toernooien. We proberen die topsportevents van internationale allure ook naar Brabant te halen, zodat onze eigen toppers op eigen bodem kunnen schitteren en zichzelf kunnen kwalificeren voor de Spelen. Én natuurlijk leveren die topsportevenementen ook een mooie impuls op economisch en sociaal-maatschappelijk vlak op. Diezelfde sporters maken weer gebruik van de nieuwste snufjes in de sport, waardoor zij bijvoorbeeld net die ene seconde sneller kunnen zwemmen. Want, ook innovatie zit in ons DNA.

Maar, investeren in een sterker Brabant door sport doen we niet alleen. Die ambitie jagen we na op initiatief van de provincie Noord-Brabant, met steun van overheden, kennisinstellingen, sportbonden, Brabantse topsporters én het Brabants bedrijfsleven.
Samen zien we het belang van sport en investeren we in sport als belangrijke bouwsteen voor de toekomst van Brabant!

#brabantsterkerdoorsport

Onze resultaten van 2021 bekijken? Bekijk hieronder ons scorebord van Q1 en Q2.

MM 03381 kleiner

Scorebord Q1

Een overzicht van de behaalde resultaten in het eerste kwartaal.

Klik hier!
Whats App Image 2021 06 08 at 5 19 10 PM

Scorebord Q2

Tijdens Q2 hebben we ons wederom hard gemaakt voor een sterker Brabant door sport. Via onderstaande link een overzicht van onze behaalde resultaten.

Klik hier!
Brabant Sport Golfdag Editie 2021 175

Ook aanvoerder van ambitie worden?

Bekijk onze proposities.

Lees hier meer!

Helemaal sportfanaat? Lees dan hieronder onze twee laatste magazines!

Visual2

Urban magazine

Een editie die volledig in het teken staat van Urban Sports. Ontdek meer over de Urban scene in Brabant met o.a. The Ruggeds en Nasser el Jackson.

Klik hier!
BS Spelen magazine blok home

Speciale Spelen magazine editie van de Spelen

Met de Olympische en Paralympische Spelen voor de deur geven we de helden achter de schermen een podium in het magazine dat volledig in het teken staat van de Spelen.

Lees hier het magazine!

Partners