Brabant sterker door sport

Wij maken Brabant sterker door sport. Vandaag, morgen en overmorgen. Want een provincie mét sport is sterker dan een provincie zonder sport. BrabantSport maakt zich daarom hard voor het allerbeste sportklimaat van Nederland, in de breedste zin van het woord.

Zo zijn we er in Brabant voor iedereen, met én zonder beperking. We helpen bijvoorbeeld Brabanders die in het dagelijks leven hulpmiddelen gebruiken, ook de juiste hulpmiddelen te vinden op sportief gebied om te kijken welke sport het beste bij hen past. Via ons TeamNL centrum investeren we in talentontwikkeling, zodat we als Brabant hofleverancier blijven van topsporters en talenten die schitteren op (inter)nationale toernooien. Sporters die hier in Brabant trainen, maken weer gebruik van de nieuwste snufjes in de sport, waardoor zij bijvoorbeeld net die ene seconde sneller kunnen zwemmen. Want, ook innovatie zit in ons DNA.

Die nieuwste snufjes zetten we in op topsportevents van internationale allure die we naar Brabant halen. Zo hebben we de Ronde van Spanje, La Vuelta, naar Brabant gehaald. Een mondiaal evenement, dat Brabant sportief, cultureel, economisch en toeristisch op de kaart zet. We doen er alles aan om onze eigen toppers op eigen bodem te kunnen laten schitteren op weg naar het hoogste podium. Én natuurlijk leveren die topsportevenementen ook een mooie impuls op economisch en sociaal-maatschappelijk vlak op. Zo zijn de Europese Kampioenschappen Petanque 2022 ook de aanleiding voor het project dat het BrabantSport Fonds ondersteunt; de ‘Brabantse Boules’ waar nieuwe vriendschappen uit voortkomen. Met jeu de boules als aanleiding zorgen we er met diverse partijen voor dat eenzame ouderen weer de deur uitgaan en weer deel gaan uitmaken van de buurt. Hiermee bereiken we in zes grote Brabantse steden vele ouderen die nieuwe contacten opdoen.

Maar, investeren in een sterker Brabant door sport doen we niet alleen. Die ambitie jagen we na op initiatief van de provincie Noord-Brabant, met steun van overheden, kennisinstellingen, sportbonden, Brabantse topsporters én het Brabants bedrijfsleven. Samen zien we het belang van sport en investeren we in sport als belangrijke bouwsteen voor de toekomst van Brabant!

#brabantsterkerdoorsport

Benieuwd naar onze resultaten? Kijk mee met ons scorebord van Q1 en lees ons sportief jaarverslag van 2021.

MM 03381 kleiner

Scorebord Q2

Een overzicht van de behaalde resultaten in het tweede kwartaal.

Klik hier!
1204020482

Sportief jaarverslag 2021

In 2021 hebben we ons hard gemaakt voor een sterker Brabant door sport. Via onderstaand jaaroverzicht nemen we je mee in onze behaalde resultaten.

Klik hier!
Golfdag

Ook aanvoerder van ambitie worden?

Bekijk onze proposities.

Lees hier meer!

Lees hieronder ons laatste magazine; van het BrabantSport Fonds. Boordevol inspirerende projecten die Brabant gelukkiger maken door sport.

Image004 1

BrabantSport Fonds magazine

Samen voor een gelukkiger én daarmee sterker Brabant door sport. Wat hebben we in ruim een jaar samen mooie resultaten geboekt. Er lopen allerlei projecten waar we erg trots op zijn. Deze hebben we gebundeld in het fonds magazine.

Lees hier het magazine!

Partners