Bedrijfsleven investeert in BrabantSport

Tijdens de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide op zondag 28 januari werden de eerste ‘Aanvoerders van Ambitie’ van BrabantSport voorgesteld. Sport zorgt voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat, gezonde inwoners en meer bezoekers in Brabant. Genoeg redenen voor bedrijven om in BrabantSport te investeren.

Bekende namen als Triple Double sportmarketing en reclamebureau Scheepens zijn sinds januari 2018 officiële supplier van BrabantSport. Daarnaast werden ook de eerste businessclubleden bekend gemaakt, waaronder Veldkamp Produkties, Mast Design, Prokonpack, Dataspace, XCENT en Moonen attractieverhuur. Ieder bedrijf heeft zijn eigen motivatie om de sport in Brabant te steunen.

Mathijs Nijkamp van Triple Double: ‘Wij geloven heel erg dat BrabantSport de sport in Brabant naar een hoger niveau kan tillen. En wij vinden dan wij daar als Brabants bedrijf een steentje aan moeten bijdragen.”

Brabant samen sterker maken door sport
De bedrijven die zich aansluiten, gaan samen met BrabantSport projecten ondersteunen rondom talentontwikkeling, technologische innovaties, uniek sporten, evenementen en topsporters. Zo helpen bedrijven Brabant sterker te maken door sport. 

Michel Reinders, directeur van BrabantSport: ‘BrabantSport gelooft er in dat sport zorgt voor een aantrekkelijk vestigingsklimaat, verbinding en ontmoeting tussen Brabanders en meer bestedingen in de Brabantse economie. Een mooie win-win. Door partijen onderling te verbinden en het bedrijfsleven aan ons te binden, bereiken we meer.’

Verbinden BrabantSport en bedrijven
Op 9 november was de officiële kick-off van BrabantSport. De provincie droeg toen de uitvoering van een groot deel van haar sportbeleid over aan BrabantSport. Dit was tevens het moment waarop voormalig tophockeyer Marcel Balkestein van start ging om bedrijven te verbinden met BrabantSport. De eerste namen werden 28 januari bekend gemaakt. En er lopen gesprekken met nog meer bedrijven. Marcel Balkestein: ‘Het is mooi dat veel bedrijven zich betrokken voelen bij de sport in Brabant en hieraan willen bijdragen. Ieder bedrijf doet dat vanuit zijn eigen intrinsieke motivatie.’

Henk Moonen, directeur van Moonen Attractieverhuur: “Ik vind het belangrijk dat jeugd aan sport doet. Zo leren kinderen tegenslagen verwerken. Daar hebben ze de rest van hun leven iets aan. Sport steunen is voor mij meer dan alleen een vereniging sponsoren. Daarom hebben wij voor BrabantSport gekozen.”